top of page

Over

IMG_0432_edited.jpg
  • Instagram
  • LinkedIn

Contact

dajoleunge@gmail.com

Agent

Features Agency

Barbara Rasker

barbara@features.agency

Dajo Leunge (1993) studeerde in 2020 af aan de Filmacademie, in de richting scenario. Voor zijn afstudeerfilm Donnie Mountain won hij de AVROTROS scenarioprijs & Kees Hoelierhoek Stimuleringsprijs. De Filmfonds Short Berenklauw - waarvoor hij het scenario schreef - was geselecteerd voor de Gouden Kalveren Competitie en de NFF Debuutcompetitie. Deze film is hij momenteel aan het uitwerken tot een jeugdserie en zijn script voor de Videoland Academy wordt momenteel verfilmd en is later dit jaar te zien op Videoland.

​​

Als schrijver voelt Dajo zich thuis in verschillende genres, en is met name geïnteresseerd in personages met een duister, immoreel randje die worstelen met hun identiteit. Hij onderzoekt daarbij hoe mensen worden beïnvloed door sociale verwachtingen en de wereld waarin zij leven. Dit uit zich in confronterende en schrijnende vertellingen die zowel duister als komisch kunnen zijn. Dajo heeft een grote liefde voor film en maakt gretig gebruik van genre-elementen om zijn verhalen een verrassende invalshoek te geven.

Naast zijn eigen projecten werkt hij binnen schrijverscollectief Writers Inc. aan verschillende series voor tv en online, waaronder een adaptatie van de Griezelbus-boeken van Paul van Loon.

bottom of page