top of page

Over

IMG_0432_edited.jpg
  • Instagram
  • LinkedIn

Contact

dajoleunge@gmail.com

Agent

Features Agency

Barbara Rasker

barbara@features.agency

In 2020 studeerde ik, Dajo Leunge, af aan de scenario-opleiding van de Nederlandse Filmacademie. Voor mijn afstudeerfilm Donnie Mountain won ik de AVROTROS scenarioprijs & Kees Hoelierhoek Stimuleringsprijs. De Filmfonds Short Berenklauw - waarvoor ik het scenario schreef - werd geselecteerd voor de Gouden Kalveren Competitie en de NFF Debuutcompetitie. Deze film wordt momenteel bewerkt tot een jeugdserie - De Achterblijvers - en mijn verfilmde horror-script voor de Videoland Academy is nu te streamen op Videoland.

​​

Ik heb altijd een grote liefde gehad voor film en de eindeloze mogelijkheden die het biedt om verhalen te vertellen. Elk project zie ik dan ook als een uitdaging om iets nieuws te proberen. Als schrijver beperk ik mij daarbij niet tot één genre, maar speel graag met verschillende genre-elementen om elk verhaal een frisse, verrassende invalshoek te geven. Mijn focus ligt momenteel op verhalen voor jeugd en twintigers/dertigers, veelal rondom coming-of-age thema's. Ik schrijf graag over outsiders - het liefst met een duister, immoreel randje - die worstelen met hun plek in de wereld.
 

Naast mijn eigen projecten werk ik binnen schrijverscollectief Writers Inc. aan verschillende series voor tv en online, waaronder een adaptatie van de Griezelbus-boeken van Paul van Loon. Onze nieuwste serie Outer Space (VPRO) is nu te zien bij NPO Zapp en online.

bottom of page